Boekje A-127
104 pagina’s
Prijs € 22 (exclusief verzendkosten)
Samenvatting

Screenshot
De wooncrisis in Nederland is een urgent en complex vraagstuk dat raakt aan betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Stijgende prijzen, schaarste en een toenemende woningnood maken het voor starters, gezinnen en ouderen steeds moeilijker om een passend thuis te vinden. Dit boek onderzoekt de diverse oorzaken van deze crisis, zoals demografische veranderingen, beleidsmatige knelpunten, de rol van markt en overheid en de impact van regelgeving en vergunningen.
Daarnaast belicht het de cruciale samenhang tussen wonen en gezondheid en benadrukt het belang van integrale oplossingen waarbij wonen, zorg en welzijn samenkomen. Het boek pleit voor meer samenwerking, innovatie en participatie van bewoners om betaalbare, duurzame en inclusieve woonvormen mogelijk te maken. Met aandacht voor technologische ontwikkelingen, regionale verschillen en sociale inclusie, schetst het een toekomstvisie waarin wonen een recht blijft voor iedereen.
De weg naar een toekomstbestendige woningmarkt vraagt om een geïntegreerde aanpak, waarin duurzaamheid, betaalbaarheid en sociale rechtvaardigheid hand in hand gaan. Alleen door gezamenlijke inzet van overheid, markt, maatschappelijke organisaties en bewoners kan Nederland de wooncrisis overwinnen en bouwen aan een samenleving waar wonen een basisrecht en bron van welzijn is.